Ba chiar mai
bune decât astea. De fǎcut într-o zi când timpul te pǎcǎleşte şi ai impresia cǎ
e mai mult toamnǎ decât primǎvarǎ aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori
sǎptǎmâna asta. Sau când te pǎcǎleşti pur şi simplu. Sau când vrei sǎ-ţi dai
un premiu. Pentru cǎ ai terminat ceva, pentru cǎ n-ai procrastinat iar. E o
recompensǎ bunǎ.
Ingrediente
pentru 20 de biluţe:
250 de grame brânzǎ tare
3 linguri griş
2 linguriţe mǎrar tocat
Mǎsline
1 ou
Piper
Se încǎlzeşte
cuptorul.
Ȋntr-un bol, se amestecǎ brânza- eu am pus jumǎtate brânzǎ de vacǎ şi
jumǎtate caşcaval- şi grişul, se adaugǎ oul, piper, mǎrar şi mǎsline tocate (eu
am avut doar câteva) ca sǎ se formeze un fel de aluat.
Dacǎ nu vǎ iese
consistenţa de aluat, e din cauzǎ cǎ brânza nu e destul de tare; în cazul
acesta, adǎugaţi o lingurǎ de fǎinǎ. Se fac biluţe din aluat şi se dau la
cuptor vreo 30 minute la foc iute. Pot fi acompaniate şi de un sos din iaurt,
ceapǎ verde şi mǎrar. Dar sunt excelente şi simple.
Bon app’!
Etichete: aperitiv, branza, marar, masline, oua