Ȋncǎ am apǎ în
gurǎ de bun ce-a fost... Serios cǎ nu
poţi sǎ te opreşti din mâncat, îţi mai pui o porţie şi încǎ una pânǎ dispare
tot. A fost aşa bun cǎ îmi venea sǎ-i închin un haiku. Are o savoare şi o
texturǎ (cuvântul ǎsta mi-aduce mereu aminte
de „Bizarre foods” şi Zimmern care în toate emisiunile foloseşte şi „texture”
şi „It’s not gamy at all”- mǎ rog, e amuzant pentru mine, bygones) pline, desǎvâşite...
Mi-a luat
minţile un mac&cheese, true story. Sǎ purcedem, zic!
Ingrediente:
O
jumǎtate de pachet de macaroane
1
ou bǎtut
100
grame unt
50
grame fǎinǎ
2
linguriţe muştar
300
grame brânzǎ rasǎ
500
ml lapte
Sare,
piper
Se fierb
macaroanele al dente (7 minute, give or take în funcţie de ce scrie pe pachet).
Se bate oul într-o farfurie şi se dǎ deoparte.
Se topeşte untul
şi se adaugǎ fǎina în ploaie. Se amestecǎ la foc mediu, vreo 5 minute. Atenţie
sǎ nu se ardǎ!
Se toarnǎ
laptele, se adaugǎ muştar (eu am pus Maille cu miere şi cu vârf, a fost
delicios) şi se amestecǎ. Se lasǎ 2 minute pânǎ când pasta se îngroaşǎ. Se dǎ
focul la minimum.
Se iau 50 de
grame din sos şi se pun peste oul bǎtut, amestecând încontinuu. Facem asta ca
sǎ evitǎm ca oul sǎ se facǎ. Punem mixul de ou în pasta de pe foc, amestecând.
Stingem focul.
Adǎugǎm jumǎtate
din cantitatea de brânzǎ (eu am folosit o combinaţie de brânzǎ de vacǎ, una cu
mucegai albastru, puţin Brie cu mǎsline dar neapǎrat şi neapǎrat trebuie
caşcaval afumat. Ȋi dǎ o aromǎ incredibilǎ).
Se amestecǎ pânǎ
când se topeşte brânza; apoi adǎugǎm macaroanele.
Se servesc
imediat, sunt cremoase şi apetisante sau se pun într-o formǎ unsǎ cu unt şi se
presarǎ cu jumǎtatea de brânzǎ rǎmasǎ şi se dau la cuptor 20-25 minute pânǎ
când devine aurie. Eu am optat pentru a doua variantǎ. E pǎ-cǎ-toa-sǎ!
Bon app’!
Etichete: branza, Bucatarie americana, lapte, macaroane, mustar, oua, unt