Sunt absolut
convinsǎ cǎ voi deveni un fotograf desǎvârşit... you know, someday. Pânǎ
atunci, însǎ, va trebui sǎ mǎ mulţumesc cu poze care nu dau dreptate celor pe
care vi le înfǎţişez aici, spre exemplu, acest minunat tiramisu, inspirat de
cei doi domni de aici. Rǎcoritor, bun sǎ impresionezi omuleţi veniţi în vizitǎ
(:P), pe cǎlduri epuizante sau duminici liniştite, cu adieri de vânt şi tril de
pǎsǎrele.
Ingrediente pentru 4 porţii:
500
gr mascarpone
3
ouǎ (eu am pus 4 mai mici)
150-200
gr zahǎr brun
1
pungǎ de pişcoturi
700
gr vişine
1
baton de vanilie (eu am folosit un plic Finesse Bourbon de vanilie)
Amaretto
Mai întâi,
înarmaţi-vǎ cu rǎbdare ca sǎ desâmburaţi vişinele. Dacǎ aveţi aparat special,
vǎ invidiez sincer, dacǎ nu, vǎ înmǎnuşaţi şi începeţi. Gândiţi acest proces ca
pe o practicǎ zen: tre’ sǎ fii prezent, acolo,
ca sǎ nu rişti sǎ te pǎtezi. Clipele mele de rǎtǎcire m-au costat câteva
picǎţele roşii pe bluza verde. Nu faceţi ca mine! Stay focused!
Se separǎ
albuşurile de gǎlbenuşuri.
Se amestecǎ
mascarpone cu gǎlbenuşurile şi 50 de grame zahǎr.
Albuşurile se
bat spumǎ cu încǎ 50 de grame zahǎr pânǎ când trec testul cu vasul întors
invers.
Se introduc
ambele creme la frigider 10-15 minute pânǎ ne ocupǎm de vişine.
Se pun vişinele
la cǎlit cu vanilia bourbon şi 50-70 de gr de zahǎr pentru vreo 15 minute,
amestecând din când în când.
Se scot
compoziţiile de la frigider şi se încorporeazǎ albuşurile spumǎ în crema de
mascarpone.
Eu am asamblat
compoziţia aşa: am pus un strat de
pişcoturi (1 pişcot în fiecare pahar) tǎiat în patru şi îmbǎtat, în
prealabil, cu puţin amaretto, am turnat puţinǎ cremǎ, am pus o parte din
vişine, iar cremǎ şi am repetat procesul, de data asta punând la început douǎ
pişcoturi, cremǎ, vişine, cremǎ şi deasupra am ornat cu biluţe de ciocolatǎ.
E mai bun a doua
zi pentru ca toate ingredientele sǎ se împrieteneascǎ.
Bon app’!
Etichete: amaretto, desert, mascarpone, oua, piscoturi, visine