O supǎ tare bunǎ
pentru vremea canicularǎ de afarǎ, „singura noastrǎ scǎpare” :), ca în melodia
Vama Veche pe care o ascult în timp ce scriu acest post. O delicioşenie (nu mǎ
intereseazǎ cǎ nu existǎ cuvântul ǎsta în dicţionar) pe care am terminat-o în
doi timpi şi trei mişcǎri pentru cǎ a fost singura în mǎsurǎ sǎ ne rǎcoreascǎ.
Promit sǎ o mai fac! De fapt, am nevoie de ea, e teribil de gustoasǎ!
Ingrediente pentru 6 porţii:
1
kg de roşii
2
castraveţi
1
ardei roşu
1
ardei verde
O
ceapǎ roşie
¼
zucchini
1-2 lg de ulei
1-2
lg de oţet balsamic
1
lg zahǎr
3
linguri pulpǎ de roşii
Câţiva
cǎţei de usturoi (eu n-am pus, a se vedea mai jos de ce)
Sare,
piper
Gheaţǎ
(eu n-am pus)
Roşiile se
curǎţǎ de pieliţe şi cotor. Eu am fǎcut asta „la rece”, nu aveam deloc poftǎ de
aburi în casǎ.
Ardeiul, ceapa, zucchiniul şi castraveţii se curǎţǎ şi se taie
în bucǎţi şi se pun toate în blender. Pǎstraţi câteva bucǎţele de legume, pe
care le tǎiaţi fin pentru ornat.
Se adaugǎ
uleiul, oţetul, zahǎrul şi pulpa de roşii (iniţial am vrut sǎ pun doar douǎ-trei
linguri, dar fiind foarte bun – am folosit un Cirio cu usturoi), n-am stat sǎ
mǎ complic şi l-am turnat pe tot, adicǎ
vreo 400 de grame. Se asezoneazǎ şi se dǎ drumul la blender pentru câteva
secunde.
Se serveşte dupǎ
ce a stat la frigider sau cu gheaţǎ deasupra dacǎ sunteţi nerǎbdǎtori, cu
legume fin tǎiate deasupra. Eu am stropit o felie de pâine cu ulei de mǎsline
şi am prǎjit-o în tigaie pe ambele pǎrţi. Am rupt-o apoi în bucǎţele şi-am
pus-o în supǎ.
Ce-mi vine sǎ oftez
acum!... :)
Bon app’!
Etichete: ardei, castraveti, ceapa, rosii, supe si ciorbe, zucchini