Pentru luna
aceasta a provocǎrii, Ama mi-a desemnat chiar blogul ei. Dupǎ cum vǎ puteţi
imagina, nu a fost deloc uşor sǎ aleg ceva. Mǎ gândeam la scones, pâinici cu
brânzǎ, salatǎ de somon, adicǎ toate lucrurile care-mi plac şi ştiu cǎ-mi plac.
Ȋn loc de asta, am cǎzut în patima dulcelui şi am fǎcut pancakes-urile acestea. Am mai încercat sǎ fac o datǎ, cu o altǎ reţetǎ, dar n-au ieşit. Mǎ rog, nu mi-au
ieşit mie. Aşa cǎ puţinǎ teamǎ mi-era. Nejustificatǎ, dupǎ cum aveam sǎ aflu în
momentul în care am pus aluatul în tigaie. Mi-au ieşit perfect, au fost un mic
dejun savuros şi mi-au rǎmas şi pentru desertul de la prânz.
Ingrediente:
200
grame de fǎinǎ
250
grame ricotta
4
linguri de zahǎr
1
pliculeţ de praf de copt (10 grame)
2
ouǎ
150
grame lapte
O
linguriţǎ coajǎ de portocalǎ
Se amestecǎ mai
întâi ingredientele uscate: fǎina, zahǎrul, praful de copt şi coaja de
portocalǎ.
Se adaugǎ ouǎle
şi lapte, amestecând pânǎ se formeazǎ un aluat.
Ȋn acest moment,
se adaugǎ şi ricotta şi se amestecǎ pânǎ la omogenizare.
Se ia cu o
lingurǎ din aluat şi se pune în tigaia încinsǎ bine. Când se formeazǎ bule
deasupra şi aluatul începe sǎ „suspine”, clǎtita trebuie întoarsǎ pe partea cealaltǎ.
Eu le-am servit
la micul dejun, cu lemon curd fǎcut de mine şi un ceai verde cu aromǎ de
vanilie.
Bon app’!
Etichete: pancakes, provocarea secreta, ricotta