Când stai în
casǎ cu un pasionat de Formula 1, ajungi sǎ iei din manii, sǎ te uiţi- chiar şi
cu coada ochiului- la curse, sǎ înveţi cuvinte ca DRS şi sǎ încerci sǎ fii
şugubǎţ poreclindu-l NOS (haha! ştiţi dacǎ v-aţi uitat la The fast and the
furious) şi, mai ales, sǎ preiei din preferinţe şi sǎ-ţi placǎ aceiaşi piloţi
ca jumǎtǎţii mai bune. Cǎ tot veni vorba de Formula 1, eu am fost tare miratǎ
sǎ descopǎr un sport în care spiritul de echipǎ primeazǎ, în care nu se
foloseşte „eu” ci, mai degrabǎ, „noi”. Ei, şi vine Luc într-o zi şi-mi zice cǎ
Jenson Button, cel mai tare pilot de Formula 1 :), a declarat într-un interviu cât de mult îi
place Banoffee Pie. Ȋmi dǎ o selecţie de reţete şi îmi zice cǎ-şi doreşte. Şi eu
fac pentru cǎ mi-e drag şi el, şi dulcele.
Pentru blat, am
folosit 280 de grame de biscuiţi
digestivi, adicǎ douǎ pachete, pe care i-am fǎrâmiţat într-o pungǎ cu
sucitorul. I-am amestecat apoi cu 200 de
grame de unt topit şi rǎcit. Compoziţia aceasta am presat-o într-o tavǎ cu
fundul detaşabil şi am lǎsat-o la frigo cam 30 de minute.
Dupǎ aceea, am
întins peste blatul de biscuiţi un strat de dulce de leche, sau mai bine zis,
am folosit un borcǎnel de caramel
(adicǎ cât iese dintr-o cutie de lapte condensat), deasupra am pus 2 banane tǎiate feliuţe subţiri, 250 ml frişcǎ vegetalǎ bǎtutǎ şi peste,
am ras nişte ciocolatǎ. Et voilà, minunea
dulce în toatǎ splendoarea ei!
Bon app’!
Etichete: ciocolata, desert, dulce de leche, lapte condensat