Luna aceasta,
blogul rezervat mie în secret de cǎtre Ama a fost delicatesa, pe care l-am
rǎsfoit avidǎ, am notat, am punctat şi, la sfârşit, am ales Cocktailul de legume în sos teriyaki. E o reţetǎ simplǎ, dar foarte gustoasǎ. Recunosc cǎ am
fost puţin dezamǎgitǎ de sosul teriyaki; mǎ aşteptam sǎ aibǎ un gust total
diferit de sosul de soia, dar peste legume, eu nu am fǎcut diferenţa. Oricum, o
reţetǎ apetisantǎ şi coloratǎ pentru
seri reci de toamnǎ.
Ingrediente:
2
dovlecei
2
cartofi
2 ardei
kapia
½ ceapǎ
roşie
4
ciuperci cu pǎlǎrii mari
3
linguri de ulei
3
linguri de sos teriyaki (sau dupǎ gust)
Mǎghiran
Oregano
Sare,
piper
3-4
cǎţei de usturoi
Mozzarella/
caşcaval
Dovleceii, ardeii
şi cartofii se taie în cubuleţe. Ceapa se taie solzişori, iar ciupercile se
feliazǎ.
Legumele se aromatizeazǎ cu
sare, piper, mǎghiran şi oregano, se adaugǎ uleiul şi sosul teriyaki şi se
amestecǎ bine.
Se toarnǎ într-un
vas de yenna, iar deasupra aruncǎm câţiva cǎţei de usturoi în coajǎ. Se acoperǎ
cu capacul sau cu folie de aluminiu şi se lasǎ la cuptorul preîncǎlzit la 220
de grade în jur de 40-45 de minute.
Dupǎ acest timp, se
scoate, se rade caşcaval deasupra (eu am pus mozzarella şi a ieşit foarte bun
şi aşa) şi se mai lasǎ câteva minute, fǎrǎ capac, pânǎ ce începe sǎ se
topeascǎ.
Ȋn primul rând,
miroase divin, iar apoi, e o nebunie sǎ întingi cu pâine în sucul lǎsat de legume... Yum!
Bon app’!
Etichete: ardei, cartofi, cascaval, dovlecei, oregano, provocarea secreta