Primul meu pesto



Ȋmbǎtatǎ de mirosul drǎguţ de busuioc care mǎ încânta de câte ori deschideam frigiderul şi mai ales alarmatǎ de petele pe care începea sǎ le prindǎ acelaşi emiţǎtor, am luat problema în mâini, am aruncat-o în blender cu câţiva caju perpeliţi puţin în tigaie– mi se par  obscen de scumpi mugurii de pin, vouǎ nu?- un cǎţel de usturoi anemic – Jamie Oliver recomandǎ doar o jumǎtate, dar era aşa pricǎjit al meu cǎ sigur ar putea trece drept o jumǎtate-,  parmezan şi nişte ulei de mǎsline extra-virgin. Le-am blitzuit pe toate câteva secunde, am mai adǎugat nişte ulei pentru strǎlucire şi piper proaspǎt mǎcinat şi am întins minunea verde pe o salatǎ de roşii. Lângǎ o felie de pâine prǎjitǎ şi un pahar de vin roşu, gata prânzul!

Bon app’!