Bon: se mixeazǎ 200 de grame de unt cu 200 de grame de zahǎr. Se adaugǎ pe
rând, 5 gǎlbenuşuri, 2 linguri cu vârf
de cacao, stinse cu puţin lapte, 250
ml de lapte, 300 grame de fǎinǎ, amestecatǎ cu o linguriţǎ plinǎ de praf de copt. Se mixeazǎ pânǎ se obţine o
cremǎ omogenǎ. Se gustǎ, nu se poate altfel!
Compoziţia
rezultatǎ se toarnǎ în tavǎ şi se lasǎ la cuptorul încins la 180 de grade cam
20 de minute, pânǎ trece testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasǎ puţin la
rǎcit.
Ȋn timp ce se
coace blatul, se executǎ bezeaua. Cele 5
albuşuri rǎmase se bat spumǎ cu 100
de grame zahǎr alb şi 100 de grame
zahǎr brun (aşa am avut eu) la bain-marie- aşa mi-a fǎcut bezelele Luc :).
Noi am fǎcut cu rândul cam 15 minute la mixat pentru cǎ eu am încheieturile
fragile :). Sigur e cǎ trebuie sǎ iasǎ o compoziţie care sǎ nu cadǎ dacǎ vasul
în care se aflǎ este rǎsturnat cu fundul în sus.
Blatul deja
puţin rǎcorit se unge cu un strat subţire de gem de prune, iar deasupra se toarnǎ crema de bezea. Se dǎ la
cuptor pânǎ când se face bezeaua. Eu, dupǎ cum vedeţi, am bronzat-o puţin cam
mult, dar la gust e delicioasǎ.
Bon app'!