Habar n-am de
ce-i zice japonez- poate pentru cǎ pare auster-, dar eu chiar cǎutam ceva care
sǎ nu fie excesiv de dulce şi, mai ales, care sǎ se potriveascǎ la ceaiul de
dimineaţǎ, prânz şi searǎ :). L-am gǎsit, l-am fǎcut, aproape cǎ s-a dus, aşa
cǎ rememorez aici cum a fost!
Se încǎlzeşte
cuptorul la 150 de grade.
Se pun 250 de ml de lapte într-un bol, la bain-marie.
Atenţie ca bolul sǎ nu atingǎ apa din oalǎ! Se adaugǎ 250 de grame de cremǎ de brânzǎ (Philadelphia am folosit eu), se
amestecǎ ocazional pânǎ ce se dizolvǎ. Punem apoi 60 de grame unt, la temperatura camerei, şi se amestecǎ pânǎ ce şi
el se topeşte. Se ia bolul de pe foc, se adaugǎ 6 gǎlbenuşuri şi se amestecǎ bine. Ar trebui ca amestecul de brânzǎ
sǎ nu fie prea fierbinte ca sǎ nu se facǎ ouǎle.
Se adaugǎ 75 de grame de fǎinǎ, câte puţin,
amestecând de fiecare datǎ pânǎ la încorporare completǎ. La sfârşit, se presarǎ
coaja rasǎ de la o lǎmâie.
6 albuşuri se
pun într-un bol separat şi se mixeazǎ trei minute, iar apoi se toarnǎ 130-150 de grame de zahǎr pudrǎ şi se
mixeazǎ în continuare pânǎ ce spuma se întǎreşte.
Albuşurile se
amestecǎ cu compoziţia de cremǎ uşor, cu mişcǎri de sus în jos, pânǎ ce toate
ingredientele se întrepǎtrund.
Amestecul acesta
se pune într-o tavǎ cu fund detaşabil sau în forme de chec, iar acestea se
aşeazǎ într-o tavǎ mai mare, cu apǎ fierbinte.
Se dau la cuptor
50-60 de minute, se verificǎ cu o scobitoare, şi se lasǎ la rǎcit vreo 10 minute
cu uşa întredeschisǎ. Se lasǎ la rece trei ore sau peste noapte cum am fǎcut
eu.
Bon app’!
Etichete: cheesecake