Am fost
sǎptǎmâna trecutǎ la Agra Palace, o sǎ aparǎ în curând recenzia pe foodcrew, şi
mi-a plǎcut aşa mult c-am decis sǎ fac pâinica asta la care-mi stǎtatea mintea
încǎ din toamna trecutǎ când am gǎsit la Namaste Kalonji, seminţele de ceapǎ atât
de aromate şi de bune.
Naan cu usturoi la Agra Palace
Am amestecat 1 linguriţǎ şi jumǎtate de drojdie uscatǎ cu
o lingurǎ de apǎ caldǎ şi 1 linguriţǎ de zahǎr şi am lǎsat
deoparte vreo 5 minute pânǎ ce începe sǎ se umfle.
Ȋn alt
recipient, am turnat 300 de grame de
fǎinǎ şi am amestecat cu un vârf de
sare şi o jumǎtate de linguriţǎ de
oraf de copt. Adǎugǎm 1 lingurǎ de
ulei, 125 grame de iaurt grecesc şi drojdia dupǎ ce au trecut cele 5
minute. Se amestecǎ toate ingredientele. Pentru cǎ aluatul nu avea o
consistenţǎ prea bunǎ, am mai turnat puţinǎ apǎ caldǎ.
Se frǎmântǎ
aluatul pânǎ nu se mai lipeşte de mâini. Se formeazǎ o bilǎ care se lasǎ în
bolul acoperit cu folie alimentarǎ pânǎ creşte. Eu am lǎsat-o cam o orǎ la loc
cǎlduţ.
Se presarǎ fǎinǎ
pe suprafaţa de lucru şi se împarte aluatul în 6 bile egale. Ȋntindem fiecare
bilǎ cu sucitorul, le ungem pe fiecare cu ulei şi presǎrǎm fie seminţe de
ceapǎ, fie susan şi se coc la cuptorul încins la 180 de grade timp de 10
minute.
Sunt bune şi
calde şi reci, unse cu unt sau întinse în iaurt.
Reţetǎ inspiratǎ
de la Edith.
Bon app’!
Etichete: naan, paine