Cupcakes de vanilie cu cremǎ de afine


E aşa rǎu când te grǎbeşti sǎ faci şi una şi alta şi ajungi sǎ scrii cu scobitoarea între dinţi, cu arsuri la mânǎ, asudând şi repezind persoane dragi la telefon (I like you, you’re so cute! :P)... Mǎ rog, e totul în ordine pentru cǎ tre’ doar sǎ mǎ-nvǎţ minte. 

Am visat mult la cupcakes-ii ǎştia şi au venit. Ȋs buni şi parfumaţi şi glazura aia e divinǎ. Ȋn sfârşit, înţeleg şi eu nebunia cu afinele. 

Se fac aşa:

 
Pentru cupcakes: Ȋncingem cuptorul la 180 de grade.

Ȋntr-un bol, amestecǎm 150 de grame unt moale cu 150 de grame zahǎr. Se mixeazǎ bine pânǎ când totul se transformǎ într-un soi de cremǎ. 

Se adaugǎ 4 ouǎ, pe rând, mixând bine dupǎ fiecare, ca sǎ se încorporeze cum trebuie. 

Se adaugǎ 200 de grame de fǎinǎ, o jumǎtate de linguriţǎ praf de copt, seminţele de la o pǎstaie de vanilie şi un plic de vanilie Bourbon finesse. Se mixeazǎ pânǎ la omogenizare completǎ.

 
Se ia cu lingura şi se umple trei sferturi din hârtiile speciale de copt şi se dau la cuptor timp de 20 de minute (testul cu scobitoarea e eficient când sunteţi în dubii). Pentru reţeta asta m-am inspirat de la surori. :)

Se lasǎ la rǎcit şi se orneazǎ cu glazura dupǎ cum urmeazǎ:

200 de grame de cremǎ de brânzǎ tip Philadelphia se mixeazǎ cu 50 de grame de unt, se adaugǎ cam 180 de grame de afine zdrobite la blender şi zahǎr pudrǎ dupǎ preferinţe. Se gustǎ, altfel nu se poate. La final, o afinǎ ţine loc de moţ. :)

Bon app’!

Etichete: ,