Luna aceasta, provocarea secretǎ iniţiatǎ de Ama este gǎzduitǎ de Mimmi, care mi-a dat
sǎ rǎsfoiesc un blog pe care-l cunoşteam, cel al Mihaelei; mi-au fǎcut
multe reţete cu ochiul, mǎ şi hotǎrâsem asupra uneia, o pusesem la bookmarks,
dar acum o sǎptǎmânǎ şi ceva, Mihaela posteazǎ reţeta de tortilla wraps.
Şi se schimbǎ planurile...
Am modificat
puţin reţeta ei, nu mi-au ieşit tortillas aşa cum aş fi visat, dar sunt
gustoase şi pot fi umplute în nenumǎrate feluri.
Se frǎmântǎ un
aluat din 300 grame de fǎinǎ, o conservǎ
de porumb mare, blenduitǎ cu puţin ulei, sare, piper şi 200 de ml de
lapte timp de 5 minute. (Eu n-am talent deocamdatǎ la frǎmântat, mǎ
surprind mereu gândind cǎ n-are cum sǎ-mi iasǎ...). Se lasǎ apoi sǎ stea cam 15
minute.
Se împarte
aluatul în 7-8 bile şi din fiecare se întinde o foaie subţire.
Se încinge o
tigaie (eu am fǎcut fǎrǎ ulei) şi se pune foaia la prǎjit cam un 1 minut pe
fiecare parte. Dupǎ ce se prǎjesc, se acoperǎ cu un prosop ca sǎ nu se usuce.
Miroseau bine
aşa cǎ am încropit şi o umpluturǎ pentru ele. Am fiert nişte linte roşie, am lǎsat-o la rǎcit, am
ameţit-o cu puţin turmeric şi apoi
am pus-o în blender cu câţiva ardei
copţi, sare şi piper.
A ieşit un piure
delicios pe care l-am întins pe tortilla, lǎsând marginile libere. Peste piureul
de linte şi ardei copţi am adǎugat câteva feliuţe de brânzǎ de caprǎ şi câteva boabe
de porumb, am rulat şi am mai dat vreo 10 minute la cuptorul încins la 200
de grade. Şi a fost bine. Acum mǎ duc sǎ spǎl vase, my favourite thing :), şi
ca sǎ mǎ rǎsplǎtesc, o sǎ mǎ uit la cel mai nou episod din The Walking Dead.
Bon app’!
Etichete: aluat sarat, tortilla