Pentru cǎ mâine
îmi iau tǎlpǎşiţa spre meleaguri nu aşa însorite ca la noi, ştiu cǎ o sǎ-mi fie
aproape imposibil sǎ postez ceva în aste 10 zile. Aşa cǎ o sǎ vǎ invit graţios
sǎ mergeţi la Metoc, care s-a deschis de ceva timp şi care e minunat ca
întotdeauna şi vǎ mai sfǎtuiesc şi sǎ mergeţi sǎ vedeţi expoziţia World Press
Photo, deschisǎ la Universitate, în cortul ǎla alb din faţa BCR-ului. Când veţi
ieşi, genunchii vǎ vor fi moi, poate veţi şi lǎcrima, inima va tresǎlta de
furie, groazǎ, ruşine şi toate amestecate, dar e ceva ce trebuie vǎzut.
Acestea fiind
zise, ne întoarcem la hrana noastrǎ şi ne pregǎtim de provocarea
iniţiatǎ de Ama şi pregǎtitǎ luna aceasta de Alldaycooking. Am
ales rapid o reţetǎ de la Pansy, din cauza luǎrii tǎlpǎşiţei expuse mai
sus :). Chimichurri e un sos argentinian de pǎtrunjel, în principal, şi
care este îndeobşte folosit la aromarea cǎrnurilor. Eu l-am folosit cu succes
pe o omletǎ.
Facem întâi
sosul.
O legǎturǎ de pǎtrunjel se
pune în blender cu doi cǎţei de usturoi şi
se ameţesc la vitezǎ maximǎ câteva secunde.
Se transferǎ
pasta într-un bol. Se adaugǎ oregano
uscat, sare şi piper, câteva
linguriţe de ulei de mǎsline, niscaiva piri
piri sau fulgi de ardei roşu iute. S-ar
mai putea întâmpla şi oţet de vin alb
sau roşu, eu am sǎrit pasul ǎsta. Se amestecǎ bine totul.
E bun aşa,
simplu. Cu pâine proaspǎtǎ. Dacǎ dorim sǎ servim imediat, lǎsǎm bolul cu
chimichurri afarǎ, pe masǎ. Dacǎ nu, la frigider cu el. Trebuie totuşi sǎ fie
la temperatura camerei înainte de servire.
Omleta... e o
omletǎ, nimic excentric.
Pentru o porţie,
batem douǎ ouǎ cu un strop de lapte, sare şi piper, adǎugǎm câteva feliuţe de zucchini mǎrunţite şi o felie de brânzǎ de caprǎ, sfǎrâmatǎ între degete. Se amestecǎ totul uşurel
şi se toarnǎ în tigaia încinsǎ unde s-a scǎldat un cub de unt. Se lasǎ pânǎ se
încheagǎ, se scoate în farfurie şi se unge cu chimichurri. E straşnic de bun!
Bon app’!
Etichete: provocarea secreta