Nu ştiu, zǎu,
cum am ajuns la acest eveniment, probabil s-au aliniat planetele dupǎ sufletul
meu, sau poate e norocul începǎtorului :). Oricum, la asemenea dezmǎţ persoana
mea nu a mai participat vreodatǎ... şi dezmǎţ a fost, sǎ nu credeţi cumva cǎ mǎ
alint.
Se cuvine sǎ încep
cu locul unde a fost organizatǎ petrecerea, La Seratta din Otopeni,
înconjurat numai de case una şi una, viloaie ca sǎ fim precişi, un restaurant
cu o atmosferǎ... ei bine, în lipsǎ de alt cuvânt, „aerianǎ”, mie aşa mi s-a
pǎrut, care poate fi ticluit dupǎ buna imaginaţie a celor care-l aleg pentru
sǎrbǎtorirea evenimentelor frumoase din viaţa lor. Punctul de atracţie în
grǎdina „aerianǎ” este şi ´cel balansoar cu care m-am împrietenit de la
primul...legǎnat. Mǎ şi vedeam cocoţatǎ în el, într-o dimineaţǎ devreme, cu un
ceai aromat în mânǎ şi cu o carte alǎturi, da’ mi-am dat repede o castanǎ
imaginarǎ, eram la o petrecere, ce naibilor!
Cu ce ne-a
ademenit Good Food? Pǎi nu-s puţine:
- playlist fain-
mi-aduc aminte doar de nişte Kings of Leon şi Queen, pentru cǎ atunci am simţit
nevoia cea mai acutǎ de bâţâit;
- promisiunea unui
festin în cel mai pur sens al cuvântului şi dupǎ ce am vǎzut meniul, mi-am dat
seama încǎ o datǎ de marea mea naivitate :P.
- nişte mâţe
languroase, care ne-au îngǎduit, în marea lor mǎrinimie, sǎ le invadǎm spaţiul
şi sǎ zǎbovim un pic cu mâna pe blǎniţa lor.
Meniul:
O fi fost el
Barbecue Party şi porcul- rege, dar au fost şi multe feluri vegetariene, aşa de
multe cǎ deşi îmi promisesem sǎ fiu o lady şi doar sǎ gust din fiecare, fu
greu, frǎţicǎ, greu di tǎt, aşa c-am renunţat la lady-isme şi-am mâncat ca tot omu’
din toate cele înşirate aici: humus- foarte bun, chunky, cu seminţe de pin,
pateu de pǎstrǎv- unul din preferatele mele, cremǎ de brânzǎ, pateu de ciuperci
cu cimbru, sos de ardei cu nuci. A mai fost şi nişte pateu de pui cu stafide şi
vin, care a suscitat şi nişte glume la masa noastrǎ, da’ io nu mi-amintesc ce
şi cum, probabil de la aburii... apei plate cu lǎmâie.
Cǎ tot am vorbit
de spreads, tre’ sǎ vǎ zic şi despre pâinea asta divinǎ pe care au lǎudat-o
toţi pe bunǎ dreptate. E verde de la curry, iar seminţele alea sunt nigella şi
era pe de-a-ntregul delicioasǎ.
Mai târziu, s-au
gândit cǎ nu eram destul de daţi peste cap de bunǎciunea asta şi ne-au adus
încǎ una, cu aceleaşi ingrediente, dar şi cu un unt aromat la mijloc (Brâncuşi
pe numele ei de scenǎ). Unde mai pui cǎ era şi cǎlduţǎ şi molatecǎ şi aş fi ronţǎit
numai din ea pânǎ la rǎsǎrit... De la Pain Plaisir, unde am de gând sǎ
mǎ înfiinţez cât de repede posibil.
Nu ştiu sǎ vǎ
zic de carne, nu mǎ intereseazǎ, dar salatele... oooo, salatele! Pico de gallo,
o drǎcie mexicanǎ uşor picantǎ, kisir cu rodie, preferatul meu din tura asta,
salatǎ de piersici cu nuci şi brânzǎ cu mucegai care a stârnit nişte suspine la
masa subsemnatei, salata de nǎut (hmmm, şi asta a fost foarte bunǎ, tre’
reprodusǎ asap), coleslaw, salatǎ de porumb, tabbouleh, salatǎ de frunze tinere
sau legume de varǎ marinate.
Mai vreţi? Mai
avem...
Dulcele,
evident, cum ce? Meniul zicea aşa: cupcakes cu cremǎ de brânzǎ, acadele de
ananas la grǎtar cu sos de ciocolatǎ, crumble cu fructe de varǎ, Pavlova,
cheesecake cu vanilie, tort de ciocolatǎ şi tartǎ cu fistic şi zmeurǎ. Ei, da! Deşi
mi-am luat din fiecare, exceptând Pavlova, nu ştiu cum de mi-a scǎpat, singurul
lucru terminat din farfuria mea a fost o felie de pepene roşu. Din celelalte am
ciugulit doar. E şi ǎsta un semn. Delicioase toate (mai ales cupcake-urile şi
cheesecake-ul), dar drumul era blocat. De la pâine, cred! :))
La plecare,
fetele Good Food (sǎ vǎ dea Dumnezeu sǎnǎtate cǎ tare bine ne-a mai fost la
voi!) ne-au pus în braţe şi alte cadouri, am fǎcut poze şi am pornit spre casǎ.
Singurul lucru care-mi trecea prin minte la ora aia era Yummy, yummy, yummy, I’ve
got love in my tummy.
A fost fain şi
vǎ mulţumim (eu şi Luc)! Ne-am simţit ca şi cum cineva a avut grijǎ de fiecare
dintre noi şi presupun cǎ nu e tocmai un lucru lesne de fǎcut. Chapeau!
Pozele sunt de
la Cǎtǎlina.