Good Food Barbecue Party- prima mea petrecere foodie


Nu ştiu, zǎu, cum am ajuns la acest eveniment, probabil s-au aliniat planetele dupǎ sufletul meu, sau poate e norocul începǎtorului :). Oricum, la asemenea dezmǎţ persoana mea nu a mai participat vreodatǎ... şi dezmǎţ a fost, sǎ nu credeţi cumva cǎ mǎ alint. 

Se cuvine sǎ încep cu locul unde a fost organizatǎ petrecerea, La Seratta din Otopeni, înconjurat numai de case una şi una, viloaie ca sǎ fim precişi, un restaurant cu o atmosferǎ... ei bine, în lipsǎ de alt cuvânt, „aerianǎ”, mie aşa mi s-a pǎrut, care poate fi ticluit dupǎ buna imaginaţie a celor care-l aleg pentru sǎrbǎtorirea evenimentelor frumoase din viaţa lor. Punctul de atracţie în grǎdina „aerianǎ” este şi ´cel balansoar cu care m-am împrietenit de la primul...legǎnat. Mǎ şi vedeam cocoţatǎ în el, într-o dimineaţǎ devreme, cu un ceai aromat în mânǎ şi cu o carte alǎturi, da’ mi-am dat repede o castanǎ imaginarǎ, eram la o petrecere, ce naibilor!

Cu ce ne-a ademenit Good Food? Pǎi nu-s puţine:

Meniul:

O fi fost el Barbecue Party şi porcul- rege, dar au fost şi multe feluri vegetariene, aşa de multe cǎ deşi îmi promisesem sǎ fiu o lady şi doar sǎ gust din fiecare, fu greu, frǎţicǎ, greu di tǎt, aşa c-am renunţat la lady-isme şi-am mâncat ca tot omu’ din toate cele înşirate aici: humus- foarte bun, chunky, cu seminţe de pin, pateu de pǎstrǎv- unul din preferatele mele, cremǎ de brânzǎ, pateu de ciuperci cu cimbru, sos de ardei cu nuci. A mai fost şi nişte pateu de pui cu stafide şi vin, care a suscitat şi nişte glume la masa noastrǎ, da’ io nu mi-amintesc ce şi cum, probabil de la aburii... apei plate cu lǎmâie. 


  


 


Cǎ tot am vorbit de spreads, tre’ sǎ vǎ zic şi despre pâinea asta divinǎ pe care au lǎudat-o toţi pe bunǎ dreptate. E verde de la curry, iar seminţele alea sunt nigella şi era pe de-a-ntregul delicioasǎ. 

Mai târziu, s-au gândit cǎ nu eram destul de daţi peste cap de bunǎciunea asta şi ne-au adus încǎ una, cu aceleaşi ingrediente, dar şi cu un unt aromat la mijloc (Brâncuşi pe numele ei de scenǎ). Unde mai pui cǎ era şi cǎlduţǎ şi molatecǎ şi aş fi ronţǎit numai din ea pânǎ la rǎsǎrit... De la Pain Plaisir, unde am de gând sǎ mǎ înfiinţez cât de repede posibil. 

Nu ştiu sǎ vǎ zic de carne, nu mǎ intereseazǎ, dar salatele... oooo, salatele! Pico de gallo, o drǎcie mexicanǎ uşor picantǎ, kisir cu rodie, preferatul meu din tura asta, salatǎ de piersici cu nuci şi brânzǎ cu mucegai care a stârnit nişte suspine la masa subsemnatei, salata de nǎut (hmmm, şi asta a fost foarte bunǎ, tre’ reprodusǎ asap), coleslaw, salatǎ de porumb, tabbouleh, salatǎ de frunze tinere sau legume de varǎ marinate. 

Mai vreţi? Mai avem...

Dulcele, evident, cum ce? Meniul zicea aşa: cupcakes cu cremǎ de brânzǎ, acadele de ananas la grǎtar cu sos de ciocolatǎ, crumble cu fructe de varǎ, Pavlova, cheesecake cu vanilie, tort de ciocolatǎ şi tartǎ cu fistic şi zmeurǎ. Ei, da! Deşi mi-am luat din fiecare, exceptând Pavlova, nu ştiu cum de mi-a scǎpat, singurul lucru terminat din farfuria mea a fost o felie de pepene roşu. Din celelalte am ciugulit doar. E şi ǎsta un semn. Delicioase toate (mai ales cupcake-urile şi cheesecake-ul), dar drumul era blocat. De la pâine, cred! :))

La plecare, fetele Good Food (sǎ vǎ dea Dumnezeu sǎnǎtate cǎ tare bine ne-a mai fost la voi!) ne-au pus în braţe şi alte cadouri, am fǎcut poze şi am pornit spre casǎ. Singurul lucru care-mi trecea prin minte la ora aia era Yummy, yummy, yummy, I’ve got love in my tummy. 

A fost fain şi vǎ mulţumim (eu şi Luc)! Ne-am simţit ca şi cum cineva a avut grijǎ de fiecare dintre noi şi presupun cǎ nu e tocmai un lucru lesne de fǎcut. Chapeau!

Pozele sunt de la Cǎtǎlina.