Pentru luna aceasta la provocarea iniţiatǎ de Ama, organizatoare a
fost Ioana care mi-a repartizat blogul Europe Flavours, cunoscut
mie dintr-o provocare anterioarǎ. De data aceasta am ales quesadilla, pe
care am “personalizat-o”, schimbând vita cu legume. Am exagerat puţin cu
cantitatea lor aşa cǎ data viitoare voi folosi doar câteva, poate ceapǎ,
porumb, ciuperci şi ardei.
Mai întâi, am
fǎcut douǎ sosuri pentru quesadilla. Pentru cel roşu, am folosit o jumǎtate de conservǎ de roşii bucǎţi,
pe care am pus-o în puţin ulei de mǎsline şi am lǎsat-o pe foc pânǎ ce roşiile
au putut fi tocate cu furculiţa. Ȋntre
timp, am adǎugat puţin ardei iute, sare şi
piper. Pentru sosul alb, am
amestecat iaurt grecesc cu zeamǎ de lǎmâie, sare şi piper. Le-am pus pe amândouǎ în douǎ vase
ramekin şi m-am ocupat de legume.
Am
folosit morcovi, ceapǎ, mazǎre,
ciuperci, boabe de porumb şi ardei
gras. Le-am tǎiat şi le-am lǎsat la sotat
într-o felie de unt. Dupǎ ce au fost gata, le-am lǎsat sǎ se rǎceascǎ.
Am pus tortilla
(fǎcutǎ în casǎ sau cumpǎratǎ) pe o farfurie, am acoperit jumǎtate din
ea cu mixul de legume, iar deasupra am ras mozzarella.
Am împǎturit-o şi am trecut-o într-o tigaie încinsǎ (fǎrǎ ulei) şi am presat
marginile. Dupǎ vreo douǎ minute, se întoarce şi pe partea cealaltǎ.
A fost bun!
Bon app’!