Bunǎ
mai e supa asta densǎ şi plinǎ de nutrienţi, nici nu ştiu cum sǎ vǎ spun. Poate
vǎ conving spunând cǎ e a doua sǎptǎmânǎ când o fac, atât e de gustoasǎ… Şi cum
zilele astea mǎ bucur doar de soare şi de glasul lui Freddie din Killer Queen, un motiv în plus nu
îmi stricǎ absolut deloc. Sǎptǎmâna asta a fost
şi continuǎ sǎ fie leneşǎ şi cu vise ciudǎţele, mâine sper sǎ mǎ urnesc şi
sǎ-mi cumpǎr ceva colorat, un alt roman de Herman Hesse- tocmai am citit Narcis şi Gurǎ-de-Aur şi am fost tot
timpul ca sub o vrajǎ- şi lalele, ca sǎ primenim şi aerul din casǎ. Pânǎ
atunci, I give you Minestrone!
Facem mai întâi
1 litru şi jumǎtate de supǎ de legume. Eu folosesc cubuleţe bio de la dm şi sunt
foarte mulţumitǎ. Pentru 1 ½ l. de supǎ folosesc doar douǎ cubuleţe.
Se încǎlzeşte
încet puţin ulei de mǎsline şi se
adaugǎ 3 cǎţei de usturoi şi 1 ceapǎ, toate tǎiate mǎrunt. Se lasǎ
pânǎ se cǎlesc uşor şi se adaugǎ şi 1
cartof mare şi 1 morcov tǎiate
cubuleţe. Se asezoneazǎ cu piper proaspǎt
mǎcinat.
Se toarnǎ în oalǎ supa de legume
şi o linguriţǎ de amestec de ierburi
italiene. Se lasǎ pe foc pânǎ ce cartoful şi morcovul încep sǎ se înmoaie.
Se adaugǎ apoi 150 de grame paste scurte (cochilii am
pus eu), se mai lasǎ 5 minute pe foc şi se pun şi 200 grame de linte (care fierbe cel mai repede). Eu am folosit linte din cutie, deja pregǎtitǎ. Apoi se
adaugǎ 400 grame passata. Se
amestecǎ.
Se stinge focul şi se pune şi o mânǎ de busuioc rupt cu mâna. Ȋnainte de
servire, se taie fâşiuţe de parmezan (cu Cheddar merge la fel de bine, am
verificat) şi se orneazǎ supa.
Bon app’!
Etichete: supe si ciorbe