Se pune folie de aluminiu în tavǎ.
Ȋntr-o crǎticioarǎ, se pun 150 de grame de unt la topit. Se adaugǎ 200 de grame de ciocolatǎ cu 55% cacao. Se amestecǎ pânǎ când se
topeşte ciocolata.
Se ia de pe foc şi se adaugǎ 50 de grame de cacao. Se pun
4 ouǎ pe rând, amestecând dupǎ
fiecare. Se pun 150-180 de grame de zahǎr pudrǎ, seminţele
de la o pǎstaie de vanilie şi un pliculeţ de vanilie Bourbon şi, la
sfârşit, 160 de grame de fǎinǎ. Se amestecǎ
bine.
Jumǎtate de compoziţie se pune în tavǎ; eu am folosit una rotundǎ, ca
pentru tort. Apoi se ia o treime din dulce de leche, cu linguriţa, şi se
împrǎştie pe toatǎ suprafaţa, peste compoziţia de ciocolatǎ. Apoi cu un cuţit
se fac zigzaguri între grǎmǎjoarele de dulce de leche. Se adaugǎ compoziţia
rǎmasǎ de ciocolatǎ şi deasupra se pune iar dulce de leche, împrǎştiindu-l lejer
peste tot cu cuţitul. Se lasǎ la cuptor 35-45 de minute pânǎ când centrul este
aproape ferm.
E bun cu orice, chiar şi simplu, dar cu o canǎ coloratǎ (noua mea canǎ preferatǎ! :) ) şi aburindǎ de ceai, totul
alunecǎ şi se simte mai bine.