Artfooly, o nouǎ galerie de artǎ în Bucureşti

Asearǎ s-a deschis o nouǎ galerie de artǎ contemporanǎ ce-şi propune sǎ promoveze în special artişti români pe plan naţional şi internaţional. M-a atras ca un magnet numele ei, Artfooly - The Slice of Art Gallery, numele expoziţiei de început de drum, TANGO DIAGONAL au chocolat şi, deloc neimportant, faptul cǎ galeria a prins rǎdǎcini în Palatul Ştirbei, la parter.  


Vernisajul a adunat iubitori de artǎ, curioşi sǎ vadǎ lucrǎrile artiştilor clujeni Arina Gheorghiţǎ (picturǎ) şi Cristian Orza (sculpturǎ). Deşi nu trecuserǎ decât câteva minute peste ora 7, ora anunţatǎ pentru începere, atunci când am pǎşit în camera proaspǎt renovatǎ de la parterul Palatului Ştirbei, aceasta mustea deja de lume.


Ȋmpreunǎ cu Andra, am reuşit sǎ dau un tur preliminar expoziţiei. Cred c-ar trebui sǎ mǎrturisesc cǎ nu sunt o prea mare amatoare de sculpturǎ. De aceea mǎ bucur atunci când pe piaţǎ apar galerii de artǎ,  pentru cǎ sunt sigurǎ cǎ rǎbdarea mea în legǎturǎ cu acest tip de lucrǎri trebuie cultivatǎ. Am admirat, totuşi, torsurile lucrate de Cristian Orza, şi apoi mi-am canalizat energia şi emoţia pe picturile Arinei Gheorghiţǎ. M-au uimit de la început pentru cǎ, în ciuda unor linii ascuţite, bǎrbǎteşti, şi a unor culori tari, picturile împrǎştiau luminǎ şi respirau pasiune. Mai târziu, personajele fǎrǎ chip din tablourile pictoriţei au coborât de pe pânzǎ şi au prins viaţǎ în faţa noastrǎ, doi dansatori încântându-ne cu mişcǎrile lor languroase şi senzuale pe ritmurile unor tangouri cunoscute. 



Tortul a fost şi el unul festiv, delicios şi elaborat, constând din douǎ niveluri, susţinute de un tors lucrat de sculptorul Cristian Orza. Seara a fost stropitǎ cu vinul Gramma, cu gust discret şi parfum elegant, iar fundalul sonor a constat în preponderenţǎ din tangouri clasice care au complimentat întreaga expoziţie.


Am plecat de la vernisaj cu gândul unic cǎ poate acesta este viitorul: în neastâmpǎrul zilelor noastre, evenimentele de acest gen vor avea succes în mǎsura în care beneficiazǎ şi de sprijinul altor arte. Asearǎ, muza dansului şi cea a gastronomiei s-au contopit frumos cu pictura şi sculptura creând un moment delicat şi plin de emoţii.

Artfooly – The Slice of Art Gallery se aflǎ la parterul Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei nr. 107, iar expoziţia TANGO DIAGONAL au chocolat este deschisǎ din 8.10 2014 pânǎ pe 15.11.2014, de marţi pânǎ duminicǎ. 

Etichete: , ,