Pe o vreme nehotărâtă
ca asta, intru într-un soi de buclă catatonică, iar resursele interioare-mi
sunt parţial suspendate. Năucită de meteosensibilitate, fac singurul lucru la
care mă pot gândi: ies din casă cât mai mult, mă mişc, sau mai bine zis, nu
stau locului deloc. Şi mă hidratez conştiincios.
Dacă starea persistă,
am în cămară nişte “arme” pe care merită să le pun la bătaie. Kit-ul de vreme
urâtă, dacă vreţi J.
Fac aşa: mărunţesc 3 căţei de usturoi şi îi pun într-o
tigaie unde încep să sfârâie câteva
linguri de ulei de măsline extra-virgin. Las usturoiul să se bronzeze un
pic.
Adaug apoi o linguriţă de praf harissa şi
amestec. Pun şi 100 grame de spanac tăiat
fâşii subţiri şi las pe foc în jur de 5 minute, amestecând din când în când.
După asta, scurg de
zeamă o conservă de năut şi pun
boabele peste spanac. Potrivesc de sare şi
mai las pe foc tot cam 5 minute.
Pun în farfurie şi
mă-nfrupt.
Bon app’!
Etichete: Bazarul cu mirodenii, harissa, naut, spanac