Am fost aseară la
concertul Marizei de la Sala Palatului. Cum să vă spun că a fost? Pentru că a
fost magnific, ea este super specială, vocea ei e puternică şi-n acelaşi timp
suavă şi învăluitoare. Tot timpul am avut impresia că sunt într-un fel de
transă, iar vocea portughezei ăsteia cu rădăcini africane mă proteja ca un scut
invizibil. În timp ce o ascultam, mă gândeam că poate simţi vreodată nevoia să
fii tu cu tine însăţi, poate crezi că ai nevoie de o zi în jacuzzi, una în
piscină şi cinci la masaj. Ce spa? Ascult-o pe Mariza şi te lecuieşte de orice
melancolie sau durere. Muşcă din tine, muşcă din carne, adânc, vizibil, dar
apoi pune la loc fiecare bucăţică, te îngrijeşte cu vocea ei ca o baghetă
magică şi te pune iar pe picioare. A fost fantastic momentul când a lăsat jos
microfonul şi mii de oameni îşi ţineau răsuflarea pentru că timbrul ei chiar
purta şi îi atingea pe toţi, atât cât o lăsau fiecare dintre ei. În plus, se
simte că e un om frumos, are o personalitate luminoasă, plină de energie şi o
naturaleţe care te face să nu-ţi iei ochii de la ea – e pur şi simplu
electrizantă. N-am înţeles aproape nimic din ce cânta şi totuşi am prins tot,
fiecare emoţie, fiecare dar pe care ni-l făcea cu inflexiunile ei mlădioase. E
impropriu spus că mi-a plăcut, pentru că atunci când ţi se oferă o felie de
magie nu doar îţi place; te scutură, te înalţă, te aprinde. E ca un joc şi sper
doar că i-am dat înapoi măcar jumătate din energia pe care ne-a oferit-o ea.
Ideea bruschettelor
mi-a venit pentru că mi-era poftă de sosul chimichurri şi mă gândeam că s-ar
potrivi bine cu nişte creveţi. Am nişte creveţi de la Lidl care stau de
mult prin congelator şi-am zis c-ar fi bine să întâmpin cu ei ziua asta
frumoasă (care mai e, pe deasupra, şi ziua naţională a Greciei).
Chimichurri-ul l-am
făcut ca aici. Am folosit două legături de pătrunjel de data asta şi
trei căţei de usturoi şi am ajustat la ulei, sare, piper şi piri piri.
Am pus cam 15 creveţi într-o tigaie cu ulei de
măsline şi i-am lăsat puţin să se încălzească. I-am scos şi în locul lor au
intrat două felii de pâine cu maia pe care le-am perpelit câteva minute.
Am amestecat
chimichurri-ul cu creveţii şi am pus acest amestec peste feliile de pâine
prăjite, adăugând cubuleţe de avocado. A
fost yum şi mai vreau!
Etichete: avocado, bruschette, chimichurri, creveti