Azi dimineaţă am făcut
cel mai bun sandviş din lume. Serios! După fiecare îmbucătură, mă uitam la Luc
şi-i ziceam că e cel mai bun sandviş pe care l-am mâncat vreodată. El pufnea pe
sub mustaţă, dar nu gustase încă din cel mai bun sandviş din lume.
Am pus o tigaie grill
pe foc şi am tăiat 225 grame de brânză
halloumi în felii (eu am luat-o de la Lidl, e săptămâna grecească până
mâine, cred). Mi-au ieşit 10, mai mici şi mai mari. Le-am pus pe rând în tigaie
şi le-am lăsat câteva minute pe fiecare parte până se rumenesc bine. Eu n-am
folosit ulei, aşa că s-au lipit puţin de grill, dar nu e mare lucru dacă sunt manevrate cu grijă. După ce
s-au făcut, le-am scos şi le-am aşezat pe o farfurie.
Într-un bol mic am pus
cam o linguriţă de harissa, puţin ulei de măsline şi sucul de la o jumătate de lime. Am amestecat şi
gata dressingul.
Pe o felie de pâine cu
turmeric şi negrilică de la Brutăria Colţ de pâine am pus trei feliuţe de somon afumat, 3 felii străvezii de castravete (cu
coajă îmi place mie), două-trei
linguriţe de dressing cu harissa şi 2
felii de halloumi.
Am continuat mic-dejunul
cu puţin chec cu lămâie şi una bucată muffin cu ciocolată şi banană. Tot de la brutăria
mai sus menţionată. A fost un festin matinal cum n-am mai avut de mult,
papilele-s foarte fericite acum!
La mulţi ani
sărbătoriţilor zilei şi la mulţi ani şi lui Luc! Să trăiţi cu numele! :)
Bon app’!
Etichete: halloumi, harissa, Sandvis cu halloumi si somon, somon