Dacă şi voi sunteţi un
pic masochişti şi nu vă pasă că o să vă încingeţi ca un pui pe rotisor şi c-or
să cadă apele pe voi valuri-valuri, aprindeţi cuptorul şi faceţi dip-ul ăsta cu
brânză.
Mai întâi, a fost
ideea: în autobuz, Ioana asuda abundent şi se gândea la mâncare. Adică, zău, ce
poţi să faci când ai în faţă o călătorie de vreo 20 de minute, stai în picioare
lângă toate celelalte sardele şi aerul condiţionat e sublim, dar lipseşte cu desăvârşire? Faci combinaţii de
ingrediente. Ce am acasă? Cheddar-ul ăla portocaliu de la Lidl, nişte mozzarella pe
care ar trebui s-o folosesc asap,
puţină brânză de capră. A, şi tre’ să arunc şi floarea-soarelui că a leşinat
săraca demult şi nu mai poate fi resuscitată. Pff, bon! Păi, mai iau nişte
brânză de capră, busuioc că m-a apucat damblaua şi vreau, şi nişte cremă de
brânză: simplă sau cu verdeţuri. Şi bere. Cred că merge cu bere. Da’ d’aia de
fete, oricum îi place şi lui Luc. :)
M-am urnit greeeeeeu
din casă pân’ la Mega şi Mega e la doi paşi. Am cumpărat ce aveam de cumpărat
şi m-am pus pe treabă.
Am dat drumul la cuptor
la 200 de grade C.
Într-un bol am
amestecat 200 grame de cremă de brânză cu
125 grame mozzarella, 170 grame Cheddar
maturat scoţian şi 100 grame brânză
de capră, toate rase pe răzătoarea mică. Peste ele am picurat nişte amestec
de usturoi cu piper şi câteva frunze
de busuioc mărunţite cu cuţitul.
Am omogenizat bine şi
am pus amestecul în 4 forme mici pe care le-am dat la cuptor cam 25 de minute.
Ies de acolo bolborosind şi mirosind teribil de apetisant, aşa că nu-ţi rămâne
decât să aştepţi puţin să se răcească vasul şi… DIG IN!
Noi am întins în brânză
cu biscuiţi simpli săraţi şi am băut din cel mai bun lucru pe care l-am găsit
până acum la Mega în materie de cidru, Old Mout Cider cu fructul pasiunii şi
măr. E tare bun. Mai e unul, cu kiwi şi lime, dar nu mi-a gâdilat papilele prea
tare; cel cu fructe de pădure, în schimb, e şi el genial.
Cin cin!
Etichete: branza, dip, dip cu branza