Sandviş cu ton în stil asiatic

sandvis-asiatic-ton-wasabi-sos stridii-sos susan

Acum câteva zile (o săptămână?) am primit o leapşă de la Laura în care madmoazela mă provoca să gătesc ceva care să aibă legătură cu Asia. Nu prea ştiu cât are de-a face sandvişul meu cu măreţul continent, dar asta e tot ce-am putut face într-o seară cu ploaie, când tot ce-mi doream era să pot dormi neîntoarsă cel puţin câteva ore bune. Nu ştiu voi, dar mie mi-e somn întruna. A, şi vreau vacanţă întruna. Am intrat într-o spirală afurisită şi tot ce aud în ureche e “Vacanţă? Mâine? Acum?  Haaaai în vacanţăăă! Aaaaaaa!”

Aşa, revenind la sandviş. I-am zis în stil asiatic doar pentru c-am amestecat nişte condimente specifice. Şi totul a pornit de la pachetul de la Shan’shi primit la Food Bloggers Conference.

De ce sandviş? Pentru că e simplu de făcut şi eu ador sandvişurile.

Cum facem?

Punem într-un bol următoarele: o conservă de ton scursă de apă şi mărunţită cu furculiţa, 1 linguriţă de amestec de praf de usturoi şi piper, sare, 1 lingură de ulei de susan, 1 linguriţă de sos de stridii, maioneză cu wasabi  (făcută din 125 grame iaurt natur şi pastă de wasabi, după gust; eu am pus 1 linguriţă cu vârf de wasabi, cred), 1 vârf de harissa, 1 fir de ceapă verde tocată, zeama de la un sfert de lămâie şi 1 linguriţă de seminţe de susan negru.

Le amestecăm bine pe toate, ungem 3-4 felii de pâine prăjită cu această mixtură, presărăm pe deasupra nişte cozi de ceapă verde tocate şi susan negru şi mâncăm cu poftă. Puteam să încerc şi cu niscai bastonaşe de legume (vezi nişte morcovi) sau cu fâşii crocante de lipie, dar să vă spun drept, mai bine a fost cu furculiţa direct din bol.

Mersi că mi-ai arătat Calea cu wasabi-ul vieţii, Laura, îţi sunt recunoscătoare! :P Leapşa asiatică o pasez în grădina Alexandrei de la Salt’n’Sasha pentru că sunt sigură că şi ea are o poveste de dragoste cu hreanul japonez, laptele de cocos sau sosul chilli :).

Kanpai! 

Etichete: , , , ,