Acum câteva zile (o
săptămână?) am primit o leapşă de la Laura în care madmoazela mă provoca
să gătesc ceva care să aibă legătură cu Asia. Nu prea ştiu cât are de-a face
sandvişul meu cu măreţul continent, dar asta e tot ce-am putut face într-o
seară cu ploaie, când tot ce-mi doream era să pot dormi neîntoarsă cel puţin
câteva ore bune. Nu ştiu voi, dar mie mi-e somn întruna. A, şi vreau vacanţă
întruna. Am intrat într-o spirală afurisită şi tot ce aud în ureche e “Vacanţă?
Mâine? Acum? Haaaai în vacanţăăă! Aaaaaaa!”
Aşa, revenind la
sandviş. I-am zis în stil asiatic doar pentru c-am amestecat nişte condimente
specifice. Şi totul a pornit de la pachetul de la Shan’shi primit la Food
Bloggers Conference.
De ce sandviş? Pentru
că e simplu de făcut şi eu ador sandvişurile.
Cum facem?
Punem într-un bol
următoarele: o conservă de ton scursă
de apă şi mărunţită cu furculiţa, 1
linguriţă de amestec de praf de usturoi şi piper, sare, 1 lingură de ulei de susan, 1
linguriţă de sos de stridii, maioneză cu wasabi
(făcută din 125 grame iaurt natur şi pastă de wasabi, după gust; eu
am pus 1 linguriţă cu vârf de wasabi, cred), 1 vârf de harissa, 1 fir de ceapă verde tocată, zeama de la un sfert de
lămâie şi 1 linguriţă de seminţe de
susan negru.
Le amestecăm bine pe
toate, ungem 3-4 felii de pâine prăjită cu această mixtură, presărăm pe
deasupra nişte cozi de ceapă verde tocate şi susan negru şi mâncăm cu poftă. Puteam
să încerc şi cu niscai bastonaşe de legume (vezi nişte morcovi) sau cu fâşii crocante
de lipie, dar să vă spun drept, mai bine a fost cu furculiţa direct din bol.
Mersi că mi-ai arătat Calea cu wasabi-ul vieţii,
Laura, îţi sunt recunoscătoare! :P Leapşa asiatică o pasez în grădina Alexandrei de la Salt’n’Sasha
pentru că sunt sigură că şi ea are o poveste de dragoste cu hreanul japonez, laptele de cocos sau sosul chilli :).
Kanpai!
Etichete: asiatic, sandvis, sandvis cu ton, ton, wasabi