Mic-dejun la… La Folie


Acum două săptămâni am fost la deschiderea oficială a noii locaţii La Folie din Centrul Vechi al Bucureştiului. Managementul a decis mutarea din Victoriei pe strada Franceză, foarte nimerită dacă mă-ntrebaţi pe mine, mai ales pentru că La Folie se prezintă drept cafenea-patiserie în tonul cafenelelor franţuzeşti şi are şi un nume…nebunesc de delicios.

Pentru că mi-a plăcut foarte mult degustarea de dulciuri – despre care am scris pe foodcrew (ce bine-mi pare că mi-am reluat activitatea sub numele de Scorţişoara! :P) –, am hotărât să mai dau o fugă într-o zi să încerc şi alte minunăţii de sub umbrela La Folie. Am ales o duminică spre prânz, înăbuşitoare şi călduroasă, şi am pornit în pas destul de vioi pe străzile deja animate din Centrul Vechi. 

Singura masă la umbră de pe terasă era ocupată, aşa că nu ne-a rămas decât să ne aciuăm înăuntru, la răcoare.



Interiorul de la La Folie e restrâns, cu doar câteva mese, dar plăcut ochiului, designul minimalist venind cu marele plus că înăuntru nu se fumează. Mie mi-au plăcut mult pernele care invitau la relaxare, vazele de pe mese şi primitorul Have a Seat scris pe unul dintre pereţi.



Ne hidratasem de acasă cu un smoothie de afine, dar începea deja să ni se facă un pic foame. Am luat un croissant cu migdale (11 lei), foarte bun, cu cremă delicioasă înăuntru, pe care l-am savurat încet, cu ochii la norişorul alb şi la lămpile ingenios atârnate de tavanul patiseriei.




Ca desert, m-am orientat spre dulcele care mi-a plăcut cel mai mult în seara degustării, un divin Sour Cherry Brownie (10 lei), dens şi foarte în acord cu papilele noastre. Am mâncat încet, savurând fiecare înghiţitură şi amuzându-mă de feţele pe care le făcea Luc atunci când se decidea să îmi întrerupă elanul fotografic cu un photo-bombing. :)

La degustare băusem un vin rosé acidulat, dar îmi atrăseseră atenţia şi nişte băuturi cu ness. Cum sunt fană ness, adică mă desfăt din când în când cu o cană cu mult lapte, ne-am luat amândoi două variante care păreau (şi care chiar au fost) foarte gustoase: eu – un Frappucino cu ness, lapte, amaretto şi gheaţă pisată (15 lei), iar Luc- un Ice Cream Frappe (14 lei).


Ce mai găsiţi în meniul La Folie: o mulţime de dulciuri, de la cheesecake la pavlova şi mousse tropical, ceai, vin şi destule variante de cafea, iar ca aperitive sărate am văzut o lasagna şi am gustat din parmesan swirls, foarte bune şi crocante.

La Folie e o variantă de luat în seamă atunci când aveţi nevoie de un coffee fix rapid, dar şi pentru zilele de weekend cu poftă de desert şi destindere. Iar pentru amatorii de mic-dejun, acel croissant cu migdale chiar poate da naştere celei mai dulce dintre dependenţe.

Voi aţi fost la La Folie? Cum vi s-a părut?

La Folie se află pe Strada Franceză, la numărul 13 (Centrul Vechi).

Etichete: , ,