Acum două săptămâni am
fost la deschiderea oficială a noii locaţii La Folie din Centrul Vechi al Bucureştiului. Managementul a
decis mutarea din Victoriei pe strada Franceză, foarte
nimerită dacă mă-ntrebaţi pe mine, mai ales pentru că La Folie se prezintă
drept cafenea-patiserie în tonul cafenelelor franţuzeşti şi are şi un nume…nebunesc
de delicios.
Pentru că mi-a plăcut
foarte mult degustarea de dulciuri – despre care am scris pe foodcrew (ce bine-mi pare că
mi-am reluat activitatea sub numele de Scorţişoara! :P) –, am hotărât să mai dau
o fugă într-o zi să încerc şi alte minunăţii de sub umbrela La Folie. Am ales o
duminică spre prânz, înăbuşitoare şi călduroasă, şi am pornit în pas destul de
vioi pe străzile deja animate din Centrul Vechi.
Singura masă la umbră
de pe terasă era ocupată, aşa că nu ne-a rămas decât să ne aciuăm înăuntru, la
răcoare.
Interiorul de la La
Folie e restrâns, cu doar câteva mese, dar plăcut ochiului, designul minimalist
venind cu marele plus că înăuntru nu se fumează. Mie mi-au plăcut mult pernele
care invitau la relaxare, vazele de pe mese şi primitorul Have a Seat scris pe
unul dintre pereţi.
Ne hidratasem de acasă
cu un smoothie de afine, dar începea deja să ni se facă un pic foame. Am
luat un croissant cu migdale (11
lei), foarte bun, cu cremă delicioasă înăuntru, pe care l-am savurat încet, cu
ochii la norişorul alb şi la lămpile ingenios atârnate de tavanul patiseriei.
Ca desert, m-am
orientat spre dulcele care mi-a plăcut cel mai mult în seara degustării, un
divin Sour Cherry Brownie (10 lei), dens
şi foarte în acord cu papilele noastre. Am mâncat încet, savurând fiecare
înghiţitură şi amuzându-mă de feţele pe care le făcea Luc atunci când se
decidea să îmi întrerupă elanul fotografic cu un photo-bombing. :)
La degustare băusem un
vin rosé acidulat, dar îmi atrăseseră atenţia şi nişte băuturi cu ness. Cum
sunt fană ness, adică mă desfăt din când în când cu o cană cu mult lapte, ne-am
luat amândoi două variante care păreau (şi care chiar au fost) foarte gustoase:
eu – un Frappucino cu ness, lapte, amaretto
şi gheaţă pisată (15 lei), iar Luc- un Ice
Cream Frappe (14 lei).
Ce mai găsiţi în meniul
La Folie: o mulţime de dulciuri, de la cheesecake la pavlova şi mousse tropical,
ceai, vin şi destule variante de cafea, iar ca aperitive sărate am văzut o
lasagna şi am gustat din parmesan swirls, foarte bune şi crocante.
La Folie e o variantă
de luat în seamă atunci când aveţi nevoie de un coffee fix rapid, dar şi pentru
zilele de weekend cu poftă de desert şi destindere. Iar pentru amatorii de
mic-dejun, acel croissant cu migdale chiar poate da naştere celei mai dulce dintre
dependenţe.
Voi
aţi fost la La Folie? Cum vi s-a părut?
La
Folie se află pe Strada Franceză, la numărul 13 (Centrul Vechi).
Etichete: croissant, La Folie, recenzii cafenele