Îmi plac morcovii, mi
se pare amuzant să-i mănânci gândindu-te la Bugs Bunny, numai că nu o fac
foarte des. Şi într-o zi m-am surprins cugetând adânc la nişte morcovi copţi. Nu
mai ştiu de ce. Dar cugetam… Mi-i imaginam picuraţi cu ulei de măsline şi
presăraţi cu mirodenii, nu foarte moi, dulci şi săraţi, în acelaşi timp,
aromaţi şi delicioşi, şi când ajungeam să-mi închipui mirosul, mă opream brusc.
Am mers la magazin şi mi-am luat 6 morcovi. I-am uitat câteva zile bune în
frigider. Şi azi am făcut supă-cremă din ei, iar pe deasupra le-am pus nişte
pesto proaspăt.
Am curăţat mai întâi
morcovii (6 am avut eu). Am
înfăşurat 2 căţei de ustuoi în folie
de aluminiu şi împreună cu morcovii şi 3
cepe necojite, i-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi am dat la
cuptorul încins la 180 de grade C timp de 1 oră şi jumătate.
După ce se coc
morcovii, ceapa şi usturoiul, se scot din tavă şi se înlătură coaja cepelor şi
a usturoiului. Morcovii se taie în cuburi.
Se pun toate într-o
cratiţă şi peste ele se toarnă 2 litri
de supă de legume şi 1 linguriţă de
seminţe de coriandru. Se lasă cam 2 minute pe foc şi apoi se pun toate în
blender. Se mixează câteva secunde.
La sfârşit se adaugă smântână după gust (eu am pus cam 100
de grame), Gouda sau parmezan ras şi se amestecă. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă încă puţin. Pe deasupra se picură pesto proaspăt.
Bon app’!
Etichete: gouda, morcovi, supe si ciorbe